Τηγανίτες (χωρίς γλουτένη) από την Cana Laboratories

229
03-cana-thganites
Χρόνος προετοιμασίας:  10′
Χρόνος ψησίματος:  5′
Χρόνος αναμονής:  10′
Δυσκολία: 2/5
Άτομα: 4

Υλικά:

  • 130 gr Αλεύρι Schär MIX C για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml Γάλα
  • 2 Αβγά
  • Λίγο αλάτι
  • Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε τα αυγά με το αλεύρι, προσθέστε το κρύο γάλα και το αλάτι και συνεχίστε να ανακατεύετε ελαφρά. Αφήστε το μείγμα να «μείνει» για περίπου 10 λεπτά. Πάρτε μία γεμάτη κουτάλα από την ζύμη και βάλτε την στο τηγάνι με το καυτό λάδι, φροντίζοντας να απλωθεί καλά σε όλο τον πάτο του τηγανιού. Όταν η ζύμη ψηθεί από την μία πλευρά γυρίστε την να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Οι τηγανίτες σερβίρονται ως γλυκό, προσθέτοντας κρέμα, λιωμένη σοκολάτα κλπ. ή αλμυρές με τυρί, ζαμπόν κλπ. Οι τηγανίτες μπορούν να προετοιμαστούν και από την προηγούμενη ημέρα.

Με την υπογραφή της Cana Laboratories, από το http://www.glutenet.gr
Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ