Είναι τόσο εύκολο και γρήγορο που σίγουρα θα δοκιμάσετε τα επόμενα κλαφουτί με άλλα φρούτα, όλων των εποχών.
ΥΛΙΚΑ
- 3 μήλα …μοσχομυριστά
- 3 αυγά
- 1 φλυτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι γάλα
- 1 βανιλίνη χωρίς γλουτένη
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώνετε ένα ταψάκι.
- Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε φέτες, χοντρά τέταρτα.
- Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέστε το αλεύρι χωρίς γλουτένη, τη βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε απαλά.
- Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τα μήλα.
- Ψήστε για 30 περίπου λεπτά.
Όταν βγει από τον φούρνο, αφήστε το λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίστε το και ρίξτε από πάνω την κανέλα…ίσως και άχνη ζάχαρη με λίγο φιλέ αμυγδάλου!