Σοκολατένια cookies (χωρίς γλουτένη & χωρίς λακτόζη)

391
GF9-sokolata-cookies

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά & Χρόνος παρασκευής: 10 λεπτά

Υλικά (12 τεμάχια):

  • 140 γρ. (11/4  φλιτζάνια) αλεύρι αμυγδάλου
  • 30 γρ. (1/4 φλιτζάνι) αλεύρι ταπιόκας
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 3 κ. σ. μέλι
  • 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κρόκο αυγού (περίπου 15 γραμμάρια)
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. (1/2 φλιτζάνι) ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα

Προϊόντα Χωρίς Γλουτένη

Εκτέλεση:

Ρυθμίστε μια σχάρα του φούρνου σας στη μεσαία θέση και προθερμάνετε στους 200 βαθμούς. Κόψτε μια λαδόκολλα. Ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, το άμυλο ταπιόκα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέστε το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου, τον κρόκο αυγού και τη βανίλια και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίξτε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε. Φτιάξτε μπισκότα και  βάλτε τα πάνω στο ταψί σας (αφού έχετε πρώτα τοποθετήσει τη λαδόκολλα για να μην κολλήσουν) και ψήστε τα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν.  Αποθηκεύστε τα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς  έως και 4 ημέρες. Επίσης μπορείτε να τα τυλίξετε με μεμβράνη και να τα αποθηκεύσετε μέσα σε δοχείο στο ψυγείο για έως και 6 εβδομάδες.

Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ