Τα υλικά που θα χρειαστούμε γι αυτή την υπέροχη σαλάτα είναι:
Υλικά:
- 350 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
- 20-25 τοματίνια
- Φύλλα σπανακιού, μαρουλιού & ρόκας χοντροκομμένα
- 1 κονσέρβα τόνου
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές ροδέλες
- 6-8 αγκιναράκια κονσέρβας κομμένα στη μέση
- 10 ψιλοκομμένες ελιές καλαμών
- 1 κ.σ. ξύδι
- ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό (θέλουμε το νερό να τα σκεπάζει καλά) και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (προσοχή γιατί δεν θέλουμε να λιώσουν). Αλατίζουμε στο τέλος του βρασίματος. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φασόλια, τον τόνο και όλα τα υπόλοιπα υλικά (λαχανικά). Περιχύνουμε με το λεμόνι και το ξύδι. Αφήνουμε σκεπασμένη τη σαλάτα για μισή ώρα τουλάχιστον ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε λάδι και αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε. Τώρα είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε μία υπέροχη και χορταστική σαλάτα!!!