Pizza χωρίς γλουτένη από παντζάρι με κατσικίσιο τυρί & φρέσκο δυόσμο

65
05-cana-pizza-pantzariα

Υλικά:

  • Κατσικίσιο τυρί
  • Φρέσκο δυόσμο

Υλικά για το ζυμάρι:

  • 4 μεγάλα παντζάρια βρασμένα
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κτ. σ. ελαιόλαδο
  • ½ κτ. γλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κτ. γλ. αλάτι
  • Αλεύρι σκληρό χωρίς γλουτένη (όσο χρειαστεί)

Εκτέλεση:

  1. Για να φτιάξουμε το ζυμάρι κάνουμε πουρέ τα παντζάρια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε την pizza.
  2. Αφήνουμε το ζυμάρι περίπου 15 λεπτά να ξεκουραστεί και το ανοίγουμε σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί.
  3. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 250 βαθμούς μόνο το ζυμάρι και βγάζουμε από τον φούρνο.
  4. Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια το κατσικίσιο τυρί και ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
  5. Τέλος γαρνίρουμε την pizza με φρέσκα φύλλα δυόσμου.
Με την υπογραφή της Cana Laboratories, από το http://www.glutenet.org
Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ