Λαζάνια με μπολονέζ λαχανικών

99
Πεντανόστιμα λαζάνια στο φούρνο χωρίς γλουτένη

Υλικά για την μπολονέζ λαχανικών

  • 250 γρ. λαζάνια «LE VENEZIANE» M.D.F 250ΓΡ.
  • 2 καρότα κομμένα ζαράκι
  • 1 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 κοτσάνι σέλινο κομμένο ζαράκι
  • 2 μανιτάρια πλευρώτους κομμένα ζαράκι
  • 2 μανιτάρια σαλπινιόν ζαράκι
  • 2 πατάτες κομμένες ζαράκι
  • ½ μαϊντανό τεμ
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό σκόνη
  • ½ κγ πελτέ ντομάτας
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση για την μπολονέζ λαχανικών
Σωτάρουμε στο λάδι όλα τα λαχανικά, σβήνουμε με κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό, μαγειρεύουμε για 1 ώρα και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Υλικά για την μπεσαμέλ

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ παρμεζάνα
  • 3 κροκάδια αυγού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι λευκό σκόνη

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Ανακατεύω όλα τα υλικά

Σύνθεση 

Στρώνουμε σε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο λαζάνια, από πάνω λίγη μπολονέζ και συνεχίζουμε εναλλάξ μέχρι να γεμίσει το ταψάκι, τέλος στρώνουμε την μπεσαμέλ , ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε 30’ στους 170´c.

Μία συνταγή από τον Chef Νίκο Λιόγκαρη

Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ