Ωμοφαγικοί κουραμπιέδες.

92

280 γρ. πούδρα αμυγδάλου
200 γρ. ινδοκάρυδο+ έξτρα για το σερβίρισμα
¼ κγλ. Αλάτι
200 γρ. λάδι καρύδας
50 γρ. μέλι
80 γρ. νερό + έξτρα νερό για τη ζύμη προαιρετικά
20 γρ. αμύγδαλα λευκά για το σερβίρισμα προαιρετικά
Ανακατεύουμε σ ένα μπολ την πούδρα αμυγδάλου, το ινδοκάρυδο, το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.

Σ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τολάδι καρύδας με το μέλι για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και να γίνει πιο μαλακό το μέλι.
Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με ταστερεά υλικά και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Προσθέτουμε το νερό και φοράμε γάντια. Πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να δημιουργηθεί μία ζύμη εύπλαστη χωρίς να τρίβεται. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη ώστε να σφίξει η ζύμη.
Πλάθουμε κουραμπιέδες των 30 γρ. και τους στοιχίζουμε σε μια πιατέλα.
Προαιρετικά πάνω από κάθε κουραμπιέ τοποθετούμε ένα αμύγδαλο λευκό. Πασπαλίζουμε με έξτρα ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.

Με την υπογραφή του Ακη Πετρετζίκη

Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ