Μηλόπιτα… σε gluten free έκδοση!

352
06-cana-mhlopita
Χρόνος προετοιμασίας:  15′
Χρόνος μαγειρέματος:  45′
Θερμοκρασία: 200
Δυσκολία:  3/5
Άτομα: 8

Υλικά:

  • 230 gr Αλεύρι Schär MIX C για όλες τις χρήσεις
  • 2 Αβγά
  • 120 gr Ζάχαρη
  • 1 πακέτο Μπέικιν – πάουντερ
  • 1 Βανίλια σκόνη
  • 150 ml Νερό
  • 150 gr Βούτηρο ή μαργαρίνη
  • Υλικά για τη γέμιση:
  • 3 ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτιαΜήλα
  • 40 gr Ζάχαρη
  • 1 κουταλιά Κανέλα

Εκτέλεση:

Λιώστε το βούτυρο. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μία ανοιχτόχρωμη και αφράτη κρέμα. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια στο αλεύρι και ανακατέψτε το με την αφράτη κρέμα των αυγών, μαζί με το νερό και το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετείστε τη ζύμη που φτιάξατε σε στρογγυλή φόρμα, την οποία έχετε λαδώσει και αλευρώσει. Τοποθετείστε τα κομμάτια των μήλων στην επιφάνεια και ραντίστε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200̊C για 45 λεπτά.

Με την υπογραφή της Cana Laboratories, από το http://www.glutenet.gr
Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ