Kουραμπιέδες χωρίς γλουτένη

229
MamaKnows-Kourabiedes-GF-400x700

Υλικά:

  • 250 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.γλ. ροδόνερο
  • Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε το αμύγδαλο στο μούλτι και το χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το ξύσμα πορτοκαλιού και το αμύγδαλο και τα ρίχνουμε στον κάδο.
  • Προσθέτουμε το ροδόνερο.
  • Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί γύρω από το φτερό.
  • Την τυλίγουμε σε μία διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
  • Τη βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μακρόστενο σχήμα.
  • Τους τοποθετούμε επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα) και τους ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά (σκεπασμένους με αλουμινόχαρτο).
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Με την υπογραφή της Θέμις Καρδιόλακα, από το www.mamaknows.gr
Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ