Κέικ πρωτεΐνης με βρώμη & λιναρόσπορο.(Χωρίς βούτυρο, ζάχαρη και αλεύρι)

504
  • 6 ασπράδια αυγών και 2 κρόκους
  • 150 γρ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
  • 2  κ.σ. λιναρόσπορος
  • 100 γρ. χοντροτριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα
  • 3 πάρα πολύ ώριμα φρούτα (μπανάνες ή και μήλα)
  • 2 τριμμένα καρότα
  • 1 βανίλια
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 5-6 κ.σ. ζεστό μέλι για να το περιχύσουμε

Αναμιγνύουμε τους ξηρούς καρπούς, τον λιναρόσπορο και τη βρώμη.  Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα φρούτα και τ ανακατεύουμε με το καρότο.

Χτυπάμε τ ασπράδια, τους κρόκους, τη βανίλια, την κανέλα, το γαρύφαλο και τέλος το μπέικιν  πάουντερ.

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά , τοποθετούμε σε αντικολλητική φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Μόλις βγάλουμε απ τον φούρνο κι όπως είναι καυτό περιχύνουμε  με το λιωμένο μέλι αφού πρώτα το τρυπήσουμε με οδοντογλυφίδες για να εισχωρήσει εσωτερικά.

Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ