Κεφτεδάκια κοτόπουλου χωρίς γλουτένη

831
GF1-mpiftekia-kotopoulou

Υλικά (για 24 κεφτεδάκια):

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
  • 2 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα καρότα τριμμενα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά χωρίς γλουτένη
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 ½ κιλά κιμά κοτόπουλου
ΣΑΛΤΣΑ BUFFALO ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
  • 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
  • 2-4 κ. σ. χωρίς γλουτένη καυτερή σάλτσα
  • 1 κ. σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • ⅛ κ. γλ. σάλτσα WORCESTER χωρίς γλουτένη
  • Blue cheese για το σερβίρισμα, προαιρετικά

Προϊόντα Χωρίς Γλουτένη

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνετε ένα ταψί. Για να κάνετε τους κεφτέδες βάζετε σ’ ένα μπολ το σέλινο, τα καρότα, το κρεμμύδι, το αυγό, την φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τον κιμά και ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δίνετε σχήμα στα κεφτεδάκια και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά. Για την Buffalo σάλτσα, λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το σκόρδο σοτάροντας για  περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε στη συνέχεια το σκόρδο και προσθέστε την καυτερή σάλτσα, το ξύδι και την σάλτσα Worcester και χτυπήστε ελαφρά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά.

Σημείωση: Αυτοί οι κεφτέδες μπορούν να διατηρηθούν ωμοί τυλιγμένοι με μεμβράνη στην κατάψυξη.

Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ