Granola (gluten free)

442
GF52-granola

Υλικά:

  • 3 κούπες νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
  • 1-11/2 κούπα ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φυστίκια αιγίνης, κάσιους, φουντούκια, καρύδια, πεκάν)
  • 1/2-1 κούπα γλυκαντικό (μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης)
  • 1/4-1/2 κούπα λάδι (κατά προτίμηση ελαιόλαδο)
  • 3/4 κ. γ. αλάτι

Προαιρετικά υλικά (μπορείτε να τα παραλείψετε, αλλά δε θα βγει τόσο γευστική η granola σας):

  •  1-2 κούπες σπόροι (κολοκυθόσπορος, ηλιόσπορος, λιναρόσπορος, κεχρί, σουσάμι)
  • 1 κ. γ. μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο ή τζίντζερ)
  • 1/4 της σούπας κακάο η/& 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας χωρίς γλουτένη ή τριμμένη κουβερτούρα χωρίς γλουτένη (προσθέστε 1/4 της κούπας κακάο σε σκόνη μαζί με τα άλλα ξηρά συστατικά πριν από το ψήσιμο. Εναλλακτικά, προσθέστε μία κούπα κομματάκια σοκολάτας, αφού έχει ψηθεί η granola και έχει κρυώσει λίγο – εκτός και αν θέλετε να λιώσει)
  •  2 – 4 κ. σ. ασπράδι αυγού (μπορείτε να αντικαταστήσετε λίγο από το λάδι με χτυπημένο ασπράδι αυγού. Θα βοηθήσει να δέσει η granola και να γίνει πιο τραγανή)
  • 1 κούπα αποξηραμένα φρούτα ( βερίκοκα, σύκα, μήλα, ανανάς, μάνγκο, μπανάνες που έχετε κόψει σε κομματάκια, σταφίδες, cranberries, κεράσια, βατόμουρα που δεν τα κόβετε). Αν χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα φρούτα θα τα αναμίξετε με τα υπόλοιπα υλικά μετά το ψήσιμο.

Προϊόντα Χωρίς Γλουτένη

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
  2. Προσθέτουμε το γλυκαντικό, το λάδι και το ασπράδι (αν χρησιμοποιήσουμε) και ανακατεύουμε.
  3. Απλώνουμε την granola σ’ ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου, στον αέρα για 45′. Στα 30′ την ανακατεύουμε.
  5. Τη βγάζουμε μόλις ροδίσει. Θα το καταλάβουμε ότι ψήθηκε γιατί η κουζίνα θα μοσχομυρίσει. Η granola θα γίνει τραγανιστή όταν κρυώσει.
  6. Τη διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και την τρώμε μαζί με γάλα ή γιαούρτι.
  7. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σαν snack. Αφού κρυώσει εντελώς θα την κόψετε σε μεγάλα κομμάτια.
Με την υπογραφή της Θέμις Καρδιόλακα, από το www.mamaknows.gr
Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ