Γλυκόξινο κοτόπουλο

65
MamaKnows-Glikoxino-kotopoul-700x400

Για το κοτόπουλο:

  • 750 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο για σαλάτα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/3 κούπας αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη γλυκόξινη σάλτσα:

  • ¼ κούπας κέτσαπ
  • ¼ κούπας ξίδι (κατά προτίμηση ρυζιού)
  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ¾ κούπας νερό

Εκτέλεση:

  • Ρίχνουμε με ένα μικρό κατσαρολάκι όλα τα υλικά (εκτός από το νερό) για τη γλυκόξινη και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το νερό και την σιγονράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, μέχτι να μείνει η μισή.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγο νερό και το μαγειρεύουμε (προσθέτουμε νερό όταν τελειώνει, μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο).
  • Μόλις μαγειρετεί (θα έχει ροδίσει από έξω), το βγάζουμε από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα πιάτο.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά (να μη μαλακώσουν πολύ).
  • Ρίχνουμε το κοτόπουλο, τη γλυκόξινη σάλτσα, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρύζι της αρεσκείας μας.

Σημειώσεις:

  • Αντί για κοτόπουλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαρίδες ή χοιρινό κρέας.
Με την υπογραφή της Θέμις Καρδιόλακα, από το www.mamaknows.gr
Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ