Γλυκά κριτσίνια με κανέλα

245

Ένα υπέροχο νηστίσιμο σνακ για το καφεδάκι των μεγάλων καθώς και για τη βόλτα των μικρών. Ιδανικό για περίοδο νηστείας. Όσοι δε νηστεύουν, μπορούν να αντικαταστήσουν το φυτικό γάλα με κανονικό φρέσκο γάλα ή  ακόμη και με κεφίρ ή γιαούρτι.

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. ρυζάλευρο χωρίς γλουτένη
  • 350 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
  • 2 κ. γλ.μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • ½ κ.γλ.αλάτι
  • 1 κ.γλ.κανέλα
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη

Για το πασπάλισμα: καστανή ζάχαρη και κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και φτιάχνουμε  μια μαλακιά ζύμη.  Για να καταφέρουμε να την πλάσουμε, καλό θα ήταν να την βάλουμε πρώτα στο ψυγείο για καμμιά ώρα περίπου.

Πλάθουμε κορδονάκια πάχους περίπου ενός εκατοστού  κι όλα ομοιόμορφα για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και ρολάρουμε μέσα τα κριτσινάκια να κολλήσουν τα υλικά.

Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.

Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ