Gluten Free Πάσχα στο Epirus Palace Hotel

1762
80-pasxa-ipeiros-palace-696x398

Πλησίαζαν οι ημέρες του Πάσχα και αρχίσαμε να σχεδιάζουμε τις οικογενειακές πασχαλινές μας διακοπές εκτός Αθηνών. Όμως στο σχεδιασμό μας αντιμετωπίζαμε μία σημαντική δυσκολία. Ένα από τα νεότερα μέλη της οικογένειάς μας πάσχει από κοιλιοκάκη και γι αυτό έπρεπε να βρούμε αφενός ένα μέρος το οποίο θα μας προσέφερε τις περισσότερες δυνατές επιλογές για φαγητό έξω και αφετέρου ένα ξενοδοχείο το οποίο θα γνώριζε όχι μόνο τι σημαίνει η διατροφή χωρίς γλουτένη αλλά πολύ περισσότερο τι σημαίνει η gluten free διατροφή λόγω κοιλιοκάκης (δηλαδή την επιτακτική ανάγκη αποφυγής της  παραμικρής επιμόλυνσης).

Ψάχνοντας στο internet καταλήξαμε πως μία καλή επιλογή –αναφορικά με τα μαγαζιά που πρότειναν οι διάφοροι πάσχοντες από κοιλιοκάκη– έδειχναν να είναι τα Γιάννενα. Αυτή ήταν ένα καλό νέο γιατί πρόκειται για μία πολύ όμορφη πόλη στην οποία έχει κανείς πολλά πράγματα να κάνει και πολλά κοντινά μέρη να επισκεφτεί. Αυτό που έμενε ήταν να βρούμε και ένα ξενοδοχείο το οποίο θα μας ικανοποιούσε την ανάγκη του gluten free πρωινού (και γιατί όχι και κάποιου γεύματος). Πήραμε κάποια από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της πολύς, κάποια μας έλεγαν ότι μπορούσαν να μας παρέχουν πρωινό χωρίς γλουτένη και κάποια όχι.

Συμβουλές για διατροφή Χωρίς Γλουτένη

Επιλέξαμε το Epirus Palace Hotel γιατί από την πρώτη στιγμή που τους ανέφερα την ιδιαιτερότητα της διαμονής μας μου έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον και μάλιστα ο manager του F&B του ξενοδοχείου, ο κος Νικολόπουλος, με κάλεσε μέσα στις πρώτες 2 ώρες από τη στιγμή που επικοινώνησα με τις κρατήσεις του ξενοδοχείου και μου εξήγησε το πώς θα χειρίζονταν τα γεύματα χωρίς γλουτένη και μάλιστα μου ζήτησε να του αναφέρουμε τις διατροφικές συνήθειες και επιθυμίες του παιδιού ώστε να φροντίσει να προμηθευτεί τα αντίστοιχα υλικά.

Αφού επικοινωνήσαμε μαζί του άλλες 3-4 φορές μας έπεισε πως το Epirus Palace Hotel θα αποτελούσε μία καλή επιλογή. Και πραγματικά η προσδοκία μας έγινε πραγματικότητα… Φτάνοντας στο ξενοδοχείο, το προσωπικό στην υποδοχή ήταν ενημερωμένο, ο κος Νικολόπουλος ήρθε να μας γνωρίσει και έτσι να αρχίζουμε να «σχεδιάζουμε» το κάθε γεύμα του παιδιού με βάση τις επιθυμίες του και μάλιστα ανεβαίνοντας στο δωμάτιο υπήρχαν δίπλα στα υπόλοιπα γλυκά καλωσορίσματος και 4 σοκοφρέτες χωρίς γλουτένη (1 για κάθε ημέρα).

Το πρωινό περιελάμβανε ψωμί χωρίς γλουτένη, γαλοπούλα και τυρί χωρίς γλουτένη, 2 υπέροχες μαρμελάδες χωρίς γλουτένη, διάφορα gluten free γλυκίσματα με αποκορύφωμα την πάστα φλώρα χωρίς γλουτένη.  Το βραδινό (η κράτηση περιελάμβανε πρωινό και βραδινό)  είχε κάποιο πιάτο που άρεσε στο παιδί. Τη μία ημέρα έπλασαν μπιφτέκια –τα οποία έψησαν σε ξεχωριστή σχάρα-, την άλλη μακαρόνια με σάλτσα λαχανικών, την επόμενη κοτόπουλο με πατάτες τηγανιτές και φυσικά τα συνόδευαν με ατομικές σαλάτες της αρεσκείας μας.

Ήταν μία πραγματικά πολύ καλή εμπειρία για εμάς γιατί καταλαβαίνετε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους γονείς να μην αγχώνονται για το τι θα φάει το παιδί τους που πάσχει από κοιλιοκάκη όταν βρίσκονται σε διακοπές.

Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ