Φθινοπωρινό κέικ μήλου με πολέντα.

235

Τι πιο ωραίο από μια μηλόπιτα γι’ αυτή την εποχή; Αντί για αλεύρι θα χρησιμοποιήσουμε σιμιγδάλι καλαμποκιού δηλαδή πολέντα. Γίνεται πραγματικά νοστιμότατο με μια σχετική υγρασία από τα μήλα και το γιαούρτι. Στρώνουμε από πάνω φρέσκα μηλαράκια, πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη και αναμένουμε να δοκιμάσουμε αυτή την υπέροχη λιχουδιά.

ΥΛΙΚΑ:
100 γρ. βούτυρο αγελάδος ( κατά προτίμηση…)
100 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη Ζωγράφος
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. πουρέ μήλου
50 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
100 γρ. χοντροτριμμένα καρύδια
150 γρ. πολέντα καλαμποκιού
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
1 κγλ. Κανέλα
3 μήλα κομμένα φετούλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Με μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τον πουρέ μήλου, το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι και την κανέλα. Ρίχνουμε τα καρύδια, την πολέντα και το μπέικιν και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε το μίγμα σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα. Τέλος, στρώνουμε από πάνω τις φετούλες των μήλων. Πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη για να καραμελώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει για να σερβίρουμε. Μπορούμε να το ενισχύσουμε με άχνη ζάχαρη ή παγωτό της αρεσκείας μας.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!

Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ