Εύκολα cookies με σοκολάτα χωρίς γλουτένη

661
GF13-cookies

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά & Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά

Υλικά (για 12 τεμάχια):

  • 3/4 κούπας αλεύρι ρυζιού
  • 1/3 φλιτζανιού άμυλο πατάτας
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο χωρίς λακτόζη
  • 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο χωρίς γλουτένη
  • 3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας ή σταγόνες

Προϊόντα Χωρίς Γλουτένη

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα ταψί. Σ’ ένα μπολ  ανακατέψτε το αλεύρι ρυζιού, το άμυλο πατάτας, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε το  στην άκρη. Σ’ ένα άλλο μπολ χτυπήστε με μίξερ την  κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και τις ζάχαρες για ένα λεπτό περίπου. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ, αφράτο και σχεδόν άσπρο. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθουν. Προσθέστε κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε. Βάλτε τη ζύμη στο ταψί και ψήστε  μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα για περίπου 35 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε!

Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ