Ένα κρεμώδες σουφλέ ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει!

334

Σουφλέ με Fusilli, ζαμπόν και μπέικον

  • Ένα πακέτο fusilli Melissa χ.γ
  • 150 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 15 φέτες ζαμπόν χ.γ  κομμένο σε λωρίδες
  • 15 φέτες μπέικον χ.γ κομμένο σε λωρίδες
  • 250 γρ. κρεμά γάλακτος
  • 300 γρ.  Γκούντα χ.γ τριμμένο
  • 300 γρ. κασέρι χ.γ τριμμένο
  • Θυμάρι, αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και λαδώνουμε ελαφρώς. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε μια  στρώση από ζυμαρικά, από πάνω πασπαλίζουμε με το μισό ζαμπόν και το μισό μπέικον, το μισό βούτυρο (το οποίο πρέπει να είναι παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια),το μισό θυμάρι και τέλος τα μισά τυριά ,αλάτι και πιπέρι.

Συνεχίζουμε άλλη μια στρώση με τα υπόλοιπα μακαρόνια, ζαμπόν, μπέικον, βούτυρο, θυμάρι, τυριά και αλατοπίπερο.  Αδειάζουμε πάνω απ το φαγητό μας την κρεμά γάλακτος και το βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 στον αέρα για 25 λεπτά. Όταν πάρει χρυσαφένιο χρώμα, το βγάζουμε απ τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ