Εκμέκ με Χαλβά & χωρίς γλουτένη

631
ekmek-xalva-gluten-free-NK

Υλικά & Εκτέλεση:

Για το χαλβά:
  • 2 και 1/3 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 και 1/3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • κανέλα τριμμένη
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το βάζουμε στην άκρη.
  • Μισό φλυτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού πολέντα
  • καρύδι τριμμένο
Βάζουμε το λάδι και την πολέντα και την καβουρδίζουμε λίγο , έπειτα προσθέτουμε το σιρόπι με προσοχή να μην μας κάψει γιατί πιτσιλάει αρκετά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να το πιει όλο και να ξεκολλάει το μείγμα απ’ τα τοιχώματα της κατσαρόλας και ρίχνουμε το καρύδι. Στρώνουμε τον χαλβά σε τσέρκι 23 εκ. ή καλύτερα σε ποτήρια για γλυκό (αυτό θα κάνω την επομένη) και το αφήνουμε στην άκρη να παγώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 κουταλιές σούπας μέλι
  • 6 κουταλιές σούπας νισεστέ ή κορν Φλάουερ χ.γ.
  • 1 βανίλια
Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέλι και νισεστέ, ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα , ρίχνουμε την βανίλια και κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το χαλβά και αφήνουμε να κρυώσει για πάνω από μια ώρα.
Προϊόντα Χωρίς Γλουτένη
Για την σαντιγύ:
  • 300 ml φυτική κρέμα Adoro
Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ και την στρώνουμε πάνω απ’ το γλυκό μας, αφού έχει πια παγώσει καλά αυτό! Πασπαλίζουμε με κανέλα τριμμένη και καρύδι τριμμένο! Παγώνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες και μετά σερβίρουμε!
 (από την Ντίνα Καρά)
Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ