fbpx
17.8 C
Athens
Πέμπτη, 18/04/2024
spot_img

Carrot cake με ψεύτικο cream cheese frosting (χωρίς γλουτένη!)

Υλικά για το κέικ:

  • 200γρ. ηλιέλαιο
  • 270γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 1 κτ.γλ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • 1 κτ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κτ.γλ. κανέλλα
  • 200γρ. καρότα
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 4 αβγά
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Υλικά για το frosting:

  • 4 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 1,5 κούπα βούτυρο
  • 3κτ.σ. γάλα αμυγδάλου
  • 1κτ.σ. ξύδι μήλου
  • 2κτ. γλ. Βανίλια
  • 1κτ.γλ. χυμό λεμόνι
  • Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Για το frosting ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη βοήθεια ενός κουταλιού και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο το κέικ μας.
  2. Για το κέικ, χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά, τα καρότα, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
  3. Τέλος ενσωματώνουμε στο μίγμα μας το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και τη κανέλα.
  4. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και έπειτα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 με 50 λεπτά.
  5. Αφού κρυώσει το γλυκό μας σερβίρουμε προσθέτοντας το frosting από πάνω.
Με την υπογραφή της Cana Laboratories, από το http://www.glutenet.org
- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!