Μπάρες Δημητριακών…Άκης Πετρετζίκης

744

450 γρ. ταχίνι
200 γρ. μέλι
200 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert σε κομματια
150 γρ. δημητριακά χωρίς γλουτένη
200 γρ. βρώμη χωρίς γλουτένη
80 γρ. σταφίδες
100 γρ. αμύγδαλα ψημένα και χοντροαλεσμένα

Ζεσταίνουμε λίγο το μέλι. Το ανακατεύουμε ελαφρά με το ταχίνι σ’ ένα μπολ, ούτως ώστε να μη σφίξει πολύ. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Την αναμειγνύουμε με το μείγμα ταχίνι- μέλι προσθέτουμε τη βρώμη , τα αμύγδαλα, τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Αν θέλουμε βάζουμε λίγη κανέλλα. Τέλος προσθέτουμε τα δημητριακα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι. Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης πάνω σ’ ένα ταψί ή γυάλινο πυρέξ 20×30 εκατοστά. Απλώνουμε το μείγμα, από πάνω καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3-4 ώρες. Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε 20 περίπου ισομερείς μπάρες.
Με την υπογραφή του Άκη Πετρετζικη ( με μικρές παραλλαγές από εμάς!!)

Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ