Μπακαλιάρος σκορδαλιά (χωρίς γλουτένη)

531

Υλικά

  • Για το μπακαλιάρο

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου κομμένο και ξαρμυρισμένο (αν δεν είναι ξαρμυρισμένος ο μπακαλιάρος μας, θα πρέπει να τον ξαρμυρίσουμε)

Αλεύρι χωρίς γλουτένη

  • Για το κουρκούτι

1 φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη (πχ  ρυζάλευρο)

1/2 φλ. καλαμποκάλευρο

1 κ.σ baking powder

3/4 φλ.  μπύρα χωρίς γλουτένη  ή σόδα

Αλάτι, πιπέρι

  • Για τη σκορδαλιά

4-5 πατάτες βρασμένες, κομμένες σε κομμάτια

2-4 σκ. Σκόρδο

Το χυμό 1 λεμονιού

Λίγο αλάτι

Ελαιόλαδο όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι του κρασιού)

Εκτέλεση

Αρχίζουμε από τη σκορδαλιά, λιώνοντας καλά τις πατάτες στο mixer. Πολτοποιούμε το σκόρδο στο γουδί μαζί με αλάτι. Το προσθέτουμε στο mixer μαζί με τον πουρέ, χυμό  λεμόνι, αλάτι και λίγο λάδι. Προσθέτουμε σταδιακά δοκιμάζοντας, μέχρι να πετύχουμε την αναλογία που μας αρέσει.

Συνεχίζουμε με το μπακαλιάρο, φτιάχνοντας το κουρκούτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί χτυπώντας τα στο blender ή με έναν αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη.

Περνάμε το μπακαλιάρο πρώτα από το αλεύρι, μετά στο κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές.

 

Ιδανική σαλάτα με αυτό το φαγητό είναι τα βρασμένα χόρτα ή  παντζάρια!

Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ