7 Συμβουλές για Gluten Free ταξίδια με αυτοκίνητο

310
GF24-taxidi-me-aytokinito-696x398

Σε σύγκριση με τα αεροπορικά ταξίδια, τα ταξίδια με αυτοκίνητο είναι πολύ πιο εύκολα για ταξιδιώτες που δεν τρώνε γλουτένη. Κατά πολλούς τρόπους, τα αυτοκίνητα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κάνει κάποιο μεγάλο ταξίδι ένας άνθρωπος που ακολουθεί μία δίαιτα χωρίς γλουτένη. Σε αντίθεση με τα αεροπορικά ταξίδια, το να ταξιδεύει κανείς με το αυτοκίνητο του επιτρέπει να έχει μαζί του περισσότερες προμήθειες και εξοπλισμό. Δείτε μερικές συμβουλές για να κάνετε τα οδικά ταξίδια χωρίς γλουτένη ευχάριστα και εύκολα.

  1. Προγραμματίστε Gluten Free γεύματα και σνακ πριν φύγετε από το σπίτι.

Προετοιμάστε το φαγητό όσο το δυνατόν νωρίτερα και καλύτερα, έτσι ώστε να έχετε έτοιμα για κατανάλωση σνακ και γεύματα στο δρόμο.

Εάν θα έχετε πρόσβαση σε ένα φούρνο ή φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να πάρετε μαζί σας έτοιμα προ-μαγειρεμένα φαγητά τα οποία ίσως να μη μπορείτε να βρείτε στον προορισμό σας. Μην ξεχνάτε μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης. Αν στο χώρο της διαμονής σας έχετε τη δυνατότητα να μαγειρεύετε, τότε μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τα αναγκαία μαγειρικά σκεύη. Επίσης, αν έχετε σχεδιάσει να ψήσετε π.χ. ψωμί, να βεβαιωθείτε πριν φύγετε πως πήρατε μαζί σας όλα τα απαραίτητα gluten free υλικά.

  1. Ψωνίστε τα αγαπημένα σας gluten free προϊόντα πριν φύγετε.

Πάρτε μαζί σας τα αγαπημένα σας  μπισκότα, μπάρες δημητριακών, κράκερ, ψωμί κ.λπ.  Από την στιγμή που θα ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, θα είστε σε θέση βρείτε μανάβικα στον προορισμό σας, έτσι δεν χρειάζεται να πάρετε μαζί σας πολλά ευπαθή τρόφιμα. Δεν μπορείτε να βασίζεστε στο ότι θα είστε σε θέση να βρείτε συσκευασμένα τρόφιμα χωρίς γλουτένη, παρόλο που πολλά σούπερ μάρκετ τα πουλάνε πλέον, έτσι να έχετε μαζί σας περισσότερα από ότι νομίζετε ότι θα χρειαστείτε – εξάλλου, ότι απομείνει θα το γυρίσετε στο σπίτι σας. Αν πρόκειται να συσκευάσετε τρόφιμα για εκδρομές ή για την παραλία, προσπαθήστε να τα χωρίσετε σε ατομικές συσκευασίες, επειδή με αυτόν τον τρόπο τα τρόφιμα είναι πιο εύκολα κατά την μεταφορά αλλά και την κατανάλωσή τους.

  1. Χρησιμοποιήστε ένα φορητό ψυγείο.

για να διατηρήσετε τα τρόφιμά σας κρύα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και φυσικά να έχετε τα σνακ σας κοντά σας!

  1. Προσπαθήστε να μείνετε σε μέρη όπου θα έχουν μια μικρή κουζίνα.

ή πρόσβαση σε κουζίνα. Αν δεν μένετε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με φούρνο μικροκυμάτων ή ψυγείο, να ζητήσετε εκ των προτέρων από τη διαχείριση εάν μπορείτε να έχετε ένα στο δωμάτιό σας.

Έξοδος Χωρίς Γλουτένη

  1. Αν μένετε στο σπίτι κάποιου, ρωτήστε προκαταβολικά αν είναι ΟΚ για να έχετε κάποιο ψυγείο ή χώρο στην κατάψυξη.

Να είστε διακριτικοί –φέρτε μικρές ποσότητες που μπορούν να συμπιεστούν στις ήδη υπάρχουσες προμήθειες του οικοδεσπότη σας. Αν πρόκειται να μείνετε μαζί με τους οικοδεσπότες σας που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη διατροφή χωρίς γλουτένη, μπορεί να είναι μια καλή ιδέα να στέλνετε πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία των φαγητών εκείνων που ακολουθούν gluten free διατροφή.

  1. Προετοιμαστείτε (Νο1)

Μπορείτε να παραγγείλετε τις gluten free προμήθειές σας μέσω internet και με την διεύθυνση παράδοσης να είναι απευθείας στο ξενοδοχείο σας ή στο καταλύματα που έχετε κλείσει. Αυτό το κόλπο είναι πολύ πρακτικό & για τα αεροπορικά ταξίδια επίσης όπου δεν μπορούμε να μεταφέρουμε πολλά πράγματα.

  1. Προετοιμαστείτε (Νο2)

Κάντε την έρευνά σας αναφορικά με τις επιλογές για φαγητό χωρίς γλουτένη στο δρόμο σας και στον προορισμό σας. Βρείτε ποια εστιατόρια ή ξενοδοχεία έχουν gluten free  μενού. Επίσης, βρείτε και τα μαγαζιά (super market, φουρνοι, ζαχαροπλαστεία κλπ) που έχουν gluten free προϊόντα. Αν ταξιδέψετε στο εξωτερικό, υπάρχουν πόλεις που θα σας δίνουν πολλές επιλογές. Στην Ελλάδα οι επιλογές σας θα είναι περιορισμένες και γι αυτό προετοιμαστείτε πολύ καλά.

  1. Να είστε ευέλικτοι και να χαμογελάτε.

Το ταξίδι είναι μια περιπέτεια και τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα έχουμε προγραμματίσει. Πολλές φορές  παρουσιάζονται απροσδόκητα προβλήματα. Να είστε ευχάριστοι όταν συμβεί αυτό και θα βρείτε βοήθεια πιο εύκολα. Το πιο σημαντικό: Μείνετε σε επιφυλακή για τη γλουτένη σε ότι τρώτε και να μη θυσιάσετε την υγεία σας για λόγους ευκολίας ή για λόγους πειρασμού.

Ακολουθήστε μας και εσείς στην σελίδα μας στο Facebook!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ